Egyéb kategória

Milyen használt laptopot vegyek – célterület alapján?

Az első és legfontosabb természetesen az, hogy milyen típusú laptopra is van szükségünk? Pontosan mire használnánk? Játékra? Munkára vagy tervezésre, esetleg csak otthoni filmezésre, böngészésre? Mekkora legyen? Világítson-e a billentyűzet? Akarjuk-e bővíteni, tuningolni vagy pont úgy a jó, ahogy van? Mivel egyáltalán nem mindegy, hogy mit mire akarunk majd használni, így fontos tisztában lennünk saját igényeinkkel, ahogy az sem árt, ha preferenciáink alapján célzottan válasszuk ki a megfelelő laptop kategóriát.

Milyen laptopot vegyek játékra?

Egy biztos: dedikált VGA és minimum 8, de inkább 16GB memória a modern játékokhoz manapság már elengedhetetlen. Ez pedig még csak a belépő szint, komolyabb élményre, a legújabb címekhez és kompromisszummentes grafikai beállításokhoz már minél erősebb VGA-ra, legalább 16GB RAM-ra, SSD + HDD kombóra, illetve FullHD kijelzőre lesz szükségünk.

Milyen laptopot vegyek gyakori utazáshoz?

Ilyen esetekben érdemes lehet a kisebb képátlójú, könnyebb, mégis stramm és minőségi anyagból készült darabokban gondolkodni. Egy 15.6”-os vagy még attól is nagyobb gép hurcolászása hosszútávon kényelmetlen lehet, így mindenképpen 14”-es vagy az alatti méretezésű megoldásban célszerű gondolkodni.  Megfontolandó ilyenkor, hogy például már eleve valamilyen 2-in-1 modellben, tehát valami érintőkijelzős, tabletként is funkcionáló darabban gondolkodjunk.

Milyen laptopot vegyek böngészésre?

Mivel böngészéshez az erős processzor nem feltétel, így alapvetően már az i3 megoldások is teljesen elegendők. 8GB, de inkább 16GB memória, valamint egy SSD azonban ma már javasolt, pláne, ha egyszerre sok tabot nyitunk, több mindent futtatunk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.