Egyéb kategória

A parajdi só rendívül különleges

A különféle sófélék nagyon sok mindenben térnek el egymástól. Például az ásványi anyagok számában, vagy akár a kristály színében is. Mi a különbség ezek között? Miben tér el lényegében két sópárna egymástól? Miért mondható el, hogy a parajdi talán a legjobb lehetséges, elképzelhető választás mind közül?

A hagyományos bolti só nem a legjobb opció

A hagyományos bolti termékek biológiailag halottnak számítanak. Nincsenek bennük nyomelemek, ásványi anyagok, vagy bármilyen olyan egyéb tápanyag, amely különlegessé tenné annak használatát.

Éppen ezért nem is igazán egészséges a fogyasztásuk – még akkor sem, ha egyébként a szervezetnek szüksége van bizonyos mennyiségű sóra. Mi a legjobb alternatíva?

A parajdi só rendkívül ízletes és egészséges

Az íze is sokkal jobb – ez a kristály már nem fehér színű, hanem lila. Teli van ásványi anyagokkal, és rengeteg féle nyomelem megtalálható benne. Ennélfogva élettani hatásai megkérdőjelezhetetlenek, a sóbánya hatalmas ismertségnek örvend. Ilyen sót vásárolhatunk például a SózzonVelem honlapján.

Mennyit kell belőle használni?

Természetesen csínján kell vele bánni. Nem szabad belőle kifejezetten sokat tenni az ételbe, hiszen ne felejtsük el: mégiscsak sót használunk. De megfelelő mennyiségben fogyasztva kifejezetten egészséges.

Milyen ételekbe szokás sót tenni?

Bármilyen magyar ételbe lehet – pörköltbe, sült csirkébe, rakott krumpliba, babgulyásba, hurkába. Mindegyik ehetetlen lenne megfelelő mennyiségű só nélkül.

Valljuk be őszintén, hogy étkezésünk egyik alappillére ma már ez a kristály.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.