Egyéb kategória

A biztonságtechnológia architektúrája

A biztonságtechnológia azokat az eszközöket és rendszereket jelenti, amelyek célja az adatok, eszközök és hálózatok védelme az illetéktelen hozzáféréstől, lopástól és károsodástól. Ezek a technológiák segítenek megelőzni a kibertámadásokat, az adatsértéseket és más biztonsági incidenseket. A biztonsági technológia minden szervezet biztonsági stratégiájának alapvető része, mivel segít megakadályozni az érzékeny adatokhoz és rendszerekhez való jogosulatlan hozzáférést.

Tűzfalak és vírusirtó szoftverek

A tűzfalak olyan hardver- vagy szoftverrendszerek, amelyek a hálózati forgalmat figyelik és szűrik, hogy megakadályozzák a jogosulatlan hozzáférést. A vírusirtó szoftverek célja a vírusok, rosszindulatú programok és egyéb rosszindulatú szoftverek felismerése és eltávolítása a számítógépekről és egyéb eszközökről.

Behatolásjelző rendszerek (IDS) és virtuális magánhálózatok (VPN)

Az IDS olyan technológia, amelyet arra terveztek, hogy észlelje és figyelmeztesse a rendszergazdákat, ha a biztonsági irányelvek megsértésére irányuló kísérlet történik. A VPN-ek olyan titkosított kapcsolatok, amelyek lehetővé teszik a távmunkások számára a vállalati hálózatok biztonságos elérését.

Hozzáférés-ellenőrző rendszerek és biometrikus hitelesítés

Ezeket a rendszereket a fizikai és digitális eszközökhöz, többek között épületekhez, helyiségekhez, hálózatokhoz és adatokhoz való hozzáférés ellenőrzésére tervezték. A biometrikus hitelesítés egyedi fizikai jellemzőkkel, például ujjlenyomatokkal vagy arcfelismeréssel hitelesíti a felhasználó személyazonosságát.

Titkosítás és biztonsági információ- és eseménykezelés (SIEM)

A titkosítás az adatok kóddá alakításának olyan módszere, amely megakadályozza az illetéktelen hozzáférést az adatokhoz. A SIEM-megoldások a hálózati és rendszeresemények valós idejű nyomon követését biztosítják a biztonsági incidensek észlelése és az azokra való reagálás érdekében.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.